Geschiedenis

Sinds de jaren 90

IJssalon Scoops kent al een zeer lange geschiedenis. Zover bekent is de familie Heijnis in de jaren 90 van de vorige eeuw in eerste instantie begonnen met een Snackbar. In Beverwijk stonden ze bekend om hun eigen gemaakte producten. Voorzichtig werd ook geëxpirimiteerd met het fabriceren van eigen gemaakt ijs. Wat aanvankelijk begon als een bijproduct nam dusdanige vorm aan dat na verloop van tijd werd besloten om zich enkel en alleen te gaan richten op de verkoop van ijs.
IJssalon Heijnis verwierf grote regionale bekendheid en al snel werd hun ijs bekroond met vele nationale prijzen wat hun klandizie uiteraard ten goede kwam.

Vanaf 2009

In 2009 werd de IJssalon verkocht aan een bekende ijsfamilie uit Amsterdam. Brenda en Marco Cornelisse gingen op dezelfde ambachtelijke wijze de reeds ingeslagen weg in, en (ver)bouwde de IJssalon uit op een wijze die past aan de huidige Hygiëne en kwaliteitseisen .

2020 tot heden

De lange dagen, het zware werk en met name een afnemende gezondheid werd besloten om in 2020 de zaak te verkopen aan Peter Swanink.

Over Peter Swanink

Peter Swanink begon na jaren werkzaam geweest te zijn in de horeca in 2002 IJssalon Sapeto in Haarlem. Hij had in de jaren daarvoor succesvol de Carpigiani  Gelato University in Bologna afgerond en had in Italie bij diverse gerenommeerde  IJssalons “in de keuken gekeken”.

Daar leerde hij de fijne kneepjes van het vak en nog belangrijker de veelal geheime recepturen werden hem toevertrouwd. Direct vanaf de opening was IJssalon Sapeto mede hierdoor een groot succes in het Haarlemse Schalkwijk.

Al snel kreeg zijn zoon Giovanni, nadat hij een horeca opleiding had gevolgd  en aansluitend een opleiding ijsbereider, interesse om in de IJssalon te gaan werken. Nadat zijn andere zoon, Ravi Swanink ook had aangegeven in de IJsbranche te willen werd er gekeken naar uitbreiding.

De keuze is, na lange zoektocht, uiteindelijk gevallen  op IJssalon Scoops in Beverwijk. Met zn drieen draaien ze dagelijks in wisselende samenstelling deze 2 mooie zaken. De naam van IJssalon Sapeto werd veranderd in 2021 in IJssalon Scoops Haarlem.

Gio & Ravi Swanink

Wij, Gio en Ravi Swanink, koesteren de Italiaanse smaak en de ambacht van het vak. Ambacht betekent werken met je handen. Iets leren in de praktijk van een ervaren leermeester en daar vervolgens heel goed in worden. Onze vader, Peter Swanink, de ambachtelijk ijsbereider ging hiervoor naar Italië om op de Italiaanse wijze ‘gelato’ te leren maken. Wat voor hem begon als een jongensdroom is nu uitgegroeid tot zijn beroep. Een beroep dat gepaard gaat met een enorme passie. Deze passie heeft hij doorgegeven aan ons.

Onze Missie

Het is onze missie om mensen blij maken met een passie voor authentiek Italiaans ijs van de hoogste kwaliteit. Het ijs moet voor de klanten op alle gebieden een beleving en verrassing van smaak zijn. Wij geloven dat kwaliteit, lokale, innovatieve producten, en verrassende service dé sleutel zijn tot tevreden klanten. Onze warme contacten met klanten zijn absoluut kenmerkend voor ons.

Ambachtelijk ijs van hoogwaardige kwaliteit

Door op alle vlakken te streven naar hoogwaardige kwaliteit en de voortdurende drive om nieuwe smaken en verrassende combinaties te ontwikkelen, ontstaat authentieke topkwaliteit voor een ijstastische creatie. Behoud en verdere verbetering van de kwaliteit in de recepturen gaan bij onze ambachtelijk ijsbereider ten alle tijde boven kwantiteit en de prijs. Alleen de beste ingrediënten vormen de basis van alle recepturen.

Zo maken wij o.a. gebruik van de échte Belgische chocolade van Callebaut, de hazelnoten uit Italie om precies te zijn uit Piemonte en de pistache wordt gemaakt van pistachenoten welke groeien op de flanken van de Etna in Sicilie.

adminOver Scoops